logo
info@nationaalbossenfonds.nl | Tel: 026-84 50 894

Bentwoud

In het jaar 2000 werden de eerste bomen aangeplant in  het Bentwoud, een nieuw natuur- en recreatiegebied in het Groene Hart tussen Zoetermeer en Boskoop. In 2025 heeft het Bentwoud de omvang van 2600 voetbalvelden en kunt u er uw longen vullen met schone lucht.

Het gebied is nog volop in ontwikkeling, en ook nu is er al van alles te beleven! Of u nu houdt van vogels spotten, kanovaren, fietsen, picknicken of wandelen tussen de grote grazers rondlopen: alles kan er.  Door het hele gebied mag u van de paden af en lekker struinen door het bos. Het Bentwoud is de moeite waard om regelmatig terug te komen. Prachtig om te zien hoe het bos steeds groter en groener wordt.

 

Het bos in het Bentwoud is tot stand gekomen door donaties van particulieren en bedrijven. Zo heeft de ASN bank bijvoorbeeld in 2015 voor haar trouwe rekeninghouders in dit gebied bomen geplant.

U kunt bijdragen aan een van onze bossen door contact met ons op te nemen of doneer direct via deze website.

 

Nieuwsgierig? Op de website van Staatsbosbeheer vind je meer informatie over het Bentwoud. Ook kun je het Bentwoud Inrichtingsplan 2016 bekijken, een kaart van hoe het Bentwoud er nu voor staat en hoe het er in de toekomst uit komt te zien.

Bomenteller

90511