logo
info@nationaalbossenfonds.nl | Tel: 026-84 50 894

25% Nederlands bos erbij

Op 26 oktober vond de Nationale Klimaattop plaats in Rotterdam. Sjaak de Ligt, secretaris van het Nationaal Bossenfonds, tekende daar het "Actieplan Bos en Hout” met als doel de komende jaren 100.000 hectare bos in Nederland aan te planten.


Op woensdag 26 oktober vond de Nationale Klimaattop plaats in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. De dag is in het leven geroepen om het Klimaatakkoord van Parijs te vertalen naar concrete acties in Nederland. Sjaak de Ligt, secretaris van het Nationaal Bossenfonds, tekende daar het "Actieplan Bos en Hout” dat ook werd ondertekend door de individuele partijen achter het Nationaal Bossenfonds: Nationale Boomfeestdag, Staatsbosbeheer en Trees for All. Het plan heeft als uitgangspunt om de komende jaren 100.000 hectare bos in Nederland aan te planten, om zo bij te dragen aan de klimaatdoelen die gesteld zijn in Parijs. Verschillende organisaties uit de Nederlandse bos- en houtsector en verschillende milieuorganisaties hebben ook hun handtekening gezet.

 

Het actieplan werd tijdens de top in ontvangst genomen door Sharon Dijksma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Daarnaast tekende zij een intentieovereenkomst om het plan de komende decennia uit te voeren. 

 

Bekijk of download het Actieplan Bos en Hout (pdf).


Bomenteller

90511